Ce este Plapthorma SQL ?

Platphorma SQL este un sistem puternic de contabilitate si gestiune a resurselor unei afaceri, dotat cu mecanisme informatice robuste.
Programul aduce prin standardizare, module complexe specifice sistemelor ERP costisitoare, la preturi permisibile pentru orice IMM. Pe langa functionalitatile specifice oricarui sistem financiar contabil (acte primare, urmarirea clientilor si furnizorilor, balante contabile, declaratii contabile).

Platphorma SQL se poate integra in mod nativ cu module specifice orcarei industrii: distributie, productie, service auto si de utilaje, POS , confectii si fashion, magazin online, programe de turism, site responsive, sisteme de rezervari si programari online, CRM, sau module personalizate.


Avantaje

PlatphormaSQL este un sistem informatic ce ofera instrumente de lucru performante in vederea gestionarii resurselor unei afaceri. Aceasta presupune manipularea in conditii de integritate si securitate a unor volume mari de date. Principalele avantaje fata de sistemele precedente sunt:

  • Tehnologia de realizare este client-server, folosind motorul de baze de date PostgreSQL: PostgreSQL este un motor puternic de baze de date. Acesta detine mecanisme puternice pentru asigurarea protectiei si integritatii datelor. Integritatea este asigurata prin modul de lucru tranzactional.
  • Mecanisme evoluate de asigurarea securitatii si a drepturilor de acces: Accesul se face la nivel de utilizator pe baza unei parole. PostgreSQL preia sistemul de acces si il extinde la nivelul bazei de date. Operatorilor li se poate limita dreptul de acces la anumite tipuri de acte, gestiuni, perioade, functionalitati etc.
  • Mecanism standardizat de raportare bazat pe tehnologia SQL: Sistemul de raportare foloseste tehnologia SQL, care poate sa extraga orice informatie din baza de date, si sa o afiseze sub diverse forme. Majoritatea rapoartelor pot fi construite direct de catre utilizatori, datorita unei componente vizuale integrate in sistem.
  • Nu necesita calcul fisa magazie si preia stoc precedent:  Fisa de magazie este actualizata online, la fel si stocurile initiale pentru fiecare luna. De exemplu, modificarea unei intrari intr-o luna anterioara modifica stocurile initiale si fisele de magazie pentru toate lunile posterioare deschise. Daca una din lunile afectate de modificare este blocata, modificarea nu va mai avea loc.
  • Contarea actelor se desfasoara online:  Practic actele sunt contate pe masura ce se introduc. Daca totusi nu exista contari pentru anumite acte, sistemul va inregistra erorile intr-o lista si va va ajuta la rezolvarea lor. Sistemul dispune de un sistem automat de generare a contarilor si de un sistem de asistare in rezolvarea erorilor de contare.
  • Balanta, fisele partenerilor si a tertilor nu necesita calcule suplimentare si se face in timp real: Balanta pe conturi si fisele tertilor se obtin pe baza contarilor si sunt generate online. Daca se doreste modificarea unui act care ar putea schimba situatiile dintr-o luna inchisa deja, aceasta operatie va esua.

Module standard disponibile

Nomenclatorul de Articole

Nomenclatorul de articole contine descrierea tuturor articolelor din firma, stocabile sau nu, indiferent daca sunt marfuri, produse finite, materii prime sau materiale.
Incarcarea lor pe stoc se face la plecare prin inventarele initiale, apoi cu receptii sau note de predare.  Scaderea de pe stoc se face cu ajutorul facturilor,avize,bonurilor de consum, bonuri de transfer.
Pentru a putea folosi aceste articole in acte, ele trebuie introduse prima data in acest nomenclator, accesul la acest nomenclator este posibil si direct din acte.

Casa in Lei si in Valuta

In cadrul acestui modul se gestioneaza operatiunile cu numerar. Se pot creea oricate conturi analitice de casa se doreste. Exista posibilitea de a gestiona avansurile si restituirile din deconturi (contul 542) prin legarea acestora de o anumita persoana. De asemenea se pot gestiona si avansurile prin conturile 409 si 419, impreuna cu TVA-ul aferent. Platile si incasarile din acest modul se pot lega de furnizori si clienti, precum si de facturile emise sau primite. In acest caz o astfel de operatiune va inchide aceste facturi si va apare automat in fisa clientului sau furnizorului.Cu o singura inregistrare in casa se pot ‘inchide’ mai multe facturi. Exista si o procedura de inchidere automata a facturilor restante, in limita sumei introduse, in ordinea datei de emitere.

Fiecare cont isi creaza propriul jurnal de casa. Toate inregistrarile efectuate in acest modul se pot transfera automat in modulul Balanta contabila sub forma de nota centralizata sau necentralizata.

Parteneri

Balanta Contabila

Bilant Contabila

Salvare Date

Stocuri on line

Banca in Lei si Valuta

Terti

Contracte

CRM

Optimizare

Transferuri

Cecuri Emise

Deconturi

TVA Vanzari

TVA Cumparari

Update Baza

Imobilizari

Cecuri Primite

Jurnal Furnizori

Manager

Analiza Afacerii

Actualizare

Leasing

Compensari

Parc Auto

Centre de profit

Productie

Zero date pierdute